Friss, vagy sem

A hétvégén a lediplomázás örömére frissítettem az oldal magát adó Drupalt, ami más sírva könyörgött fél éve. 7.24-ről 7.28-ra. Természetesen jogosan tartottam tőle: elsőre megint 500-as hibát kaptam frissítés után, így végül a megoldás - ha jól emlékszem - a .htacces fájl megtartása volt végül. Nem tudom, mi lesz ha azt is cserélni kell.

Miután a honlap újra lábon volt, rákerestem a színezős problémára, aminek a megoldása végül az volt, hogy a "files" mappában található htacces-ből kikommenteltem a beállításokkal folglalkozó sorokat, és innentől működött minden, annak rendje és módja szerint. Ma viszont kaptam a fülest, hogy az oldal tetején nem virít a nevem, mármint az oldal neve. Gondolom ehhez a settings sorok kikommentelésének lesz köze, még nem ástam bele magamat.

Ugyanakkor mikor megnéztem, írnak-e a hálón a problémáról, és hogy egyébként a megfelelő pipák benn vannak-e a rendszerben, feltűnt, hogy még mindig a 7.28-ért könyörög a motor. Nézegettem, hiszen, azért elég friss emlék hogy kicseréltem a frissre, és a status report ebben meg is erősített: a verzió 7.28, igyanakkor elérhető frissítés, a 7.28-at ajánlja. Ez már rémisztőbb volt, mint az oldal címének eltűnése, az igazából nagyon nem is hiányzik nekem, viszont ezzel meg közdöttek páran. A megoldást végül a Drupal egyik bugyrában találtam meg, miszerint előbb fel kell tenni a 7.25-öt, majd a 7.26-ot. és akkor ismerni fogja magát. Mivel egyébként ettől függetlenül működik a rendszer, azt hiszem, én most ezt nem játszom végig.

Hozzászólások